BSC & Milieu

Graszaden BELSEED
De grasmengsels worden steeds samengesteld met rassen die het minimum aan maaiafval produceren

Graszaden BELSEED

 

 • De grasmengsels worden steeds samengesteld met rassen die een minimum aan maaiafval produceren.
 • Het gebruik van rassen met een hoge ziekteweerstand, voorkomt overmatig gebruik van fungiciden in gazon.
 • Natuurgras versus kunstgras :
   

  Wat zijn de voordelen van natuurlijk gras?
   

  Volgens wetenschappers is ons klimaat snel aan het veranderen en dit heeft grote gevolgen voor flora en fauna en vooral voor de gezondheid van de mens. Er is overal luchtvervuiling. Om de kooldioxide in de atmosfeer te helpen verlagen worden er regelmatig conferenties georganiseerd om landen aan te moedigen dit fatale proces stop te zetten.
   

  Natuurgras kan wat dit betreft zeer nuttig zijn. Jammer genoeg zijn er maar weinig mensen die zich hiervan bewust zijn en wordt de positieve bijdrage van zuurstofproductie en de opslag van kooldioxide door natuurlijk gras over het hoofd gezien. Mensen zijn begrijpelijkerwijs bezorgder over het verlies van een hectare regenwoud dan het verlies van een hectare gras. Hoewel beide zeer belangrijk zijn, is het een interessant feit dat de jaarlijkse productie van zuurstof en opslag van kooldioxide door een hectare gras groter is dan die van een hectare bos!
   

  Gras heeft zo veel meer te bieden. Natuurlijk gras heeft niet alleen positieve eigenschappen voor het milieu maar er kan ook veilig op worden gespeeld. Het absorbeert warmte van de zon op het speelveld, de kans op letsel is zeer gering, het is goedkoop en het allermooiste van natuurlijk gras is dat het zelfherstellend is. Welk ander product biedt al deze voordelen?

   

  ESA-2006

 


 

Meststoffen GREENPOWER

 

Milieu en duurzaamheid zijn belangrijke begrippen in onze huidige samenleving.
Zeker bij het bemesten van onze sportvelden, golfterreinen en openbaar groen is bemesten met maximale duurzaamheid en minimale milieubelasting een must!


Bemesten met Greenpower meststoffen is duurzaam omdat:

 

 • Door het gebruik van gecoate meststoffen spoelen elementen als stikstof (N) en kalium (K) veel minder uit dan bij het gebruik van conventionele landbouwmeststoffen (uitspoelingsonderzoeken NOC-NSF).
 • Gewasbescherming begint met een optimale voeding. Een goede voeding zorgt voor een sterkere grasmat, die minder gevoelig is voor ziektes, stress en schade.
 • Verminderde CO2 belasting doordat bemesten met Greenpower leidt tot :
     - Minder vaak bemesten
     - Minder vaak maaien
     - Minder transport van maaisel
Graszaden
home
home
home
home